Pinspiratie:traktaties voor afscheid van de creche

Onze Mini wordt alweer bijna 4 jaar! Ik kan het niet bijna niet geloven hoe zo’n klein poppetje ineens een mannetje is geworden. Maar dat is niet het punt wat ik wilde maken. Het punt is: 4 jaar is een dubbele mijlpaal. Niet alleen is het weer een verjaardag die een traktatie waard is, het betekent ook afscheid van de creche.

Als jullie mijn eerdere traktaties hebben gezien, zoals de Minion bananen of de Mandarijnen cupcakes ben ik van de liever lui dan moe. Vorig jaar was ik zelfs zo lui en moe dat we onze vakantie planden rondom Mini’s verjaardag. Scheelde toch weer stress rondom zo’n traktatie. En dat terwijl ik uitvoerig onderzoek had gedaan naar Frozen traktaties.

Dus ook deze keer struin ikPinterest af onder het motto ‘Beter goed gejat dan slecht verzonnen’ op zoek naar een traktatie. Check it out!

IJslolly snoepdoosjes

Ik hou van de blog Oh Happy Day – de pins van maken me altijd vrolijk. Voor deze ijslolly snoepdoosjes kun een printable downloaded die je om luciferdoosjes heen vouwt. Lollystokjes erbij, snoepjes erin, klaar!

En met een verjaardag in de zomer is dit – ook met slecht weer – een hele handige traktatie  die je zonder zorgen kunt meegeven.

popsicle_favors_04

Eenpersoonstaart

SprinkleBakes mini Oreo sprinkle cakes 8

Via Sprinkle Bakes vond ik deze mini verjaardagstaartjes. Maak je eigen taartbodem, smeer hem in met je eigen versie van botercreme en versier met snoepjes en een mini-meringue als ‘slagroom’. Hoe leuk is het als iedereen een beetje jarig is?

Spongebob’s huis donuts

Deze minidonuts van One Broad’s Journey deden me denken aan het huis van Spongebob Squarepants. Ik zou ze zelf niet eens glazuren, maar alleen de groene versiering op een cocktailprikkertje plakken. En dan stiekem stukjes ananas ernaast of erbij.

One broad's Journey pineapple donuts

Monster University appels

Mini is dol op appels. Dus deze monster appels van Honey and Lime zullen in ieder geval bij hem een schot in de roos zijn. En dit zijn de appel versie van de Minion bananen, met een stukje fondant voor het oog, en een getekende mond met eetbare stift. De oortjes zijn stukjes amandel.

Disney-Pixar-Monsters-University-Mike-Wazowski-Apple-Snack-Party-Appetizer

Wat vinden jullie? Welke traktatie zal ik dit jaar maken? 

xoxo – Irene

 

Advertisement

2 thoughts on “Pinspiratie:traktaties voor afscheid van de creche

  1. De appel monsters zien er wel erg leuk uit! Wat gaat dat snel, Irene, al bijna 4 jaar! Kleine mannetjes worden groot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.