Een kleurenschema voor een heel huis

Harmonie en rust. Dat kan ons huis wel gebruiken met een rusteloze dramaqueen als ik. Dat betekent niet alleen dat de kleuren per kamer moeten passen, maar dat de kleuren van de kamers bij elkaar passen. Wanneer de kleuren vloeiend in elkaar overlopen, voelt het huis als een geheel. Is het idee dan he.

Lekker dan, had ik net de boel op orde. Moet ik alle kleuren met elkaar controleren.

Kleurenschema voor heel huis

Hal

flexa-couleur-locale-positive-thailand-hal1

Deze ruimte op het noordoosten krijgt een accentmuurtje in Positive Ginger, een gedempt okergeel. Ook het houtwerk in deze wand krijgt deze kleur. Het houtwerk in de andere wand wordt Urban taupe, een warm lichtgrijs.

Flexa Couleur Locale Thailand - Positive GingerWoonkamer

De wanden in deze lichte kamer met ramen op het zuiden en het westen worden Balanced Dawn, een warm grijswit. De haard krijgt een ton-sur-ton accentkleurtje in Spacious Grey, een medium grijs met een groene ondertoon. De muur grenzend aan de wand krijgt een taupekleur.

Flexa Couleur Locale Balanced Dawn
Balanced Dawn: warm grijswit
Flexa Creation Spacious Grey
Spacious Grey: medium taupe

Keuken

De keuken op het oosten krijgt dezelfde warm grijswit als de woonkamer, met een accentwandje bij de pantry in Camouflage Green, een vergrijsd bruingroen.

Flexa Creations Camouflage Green

Werkkamer

flexa-couleur-locale-balanced-finland-werkkamer

Deze lichte kamer op het zuidwesten krijgt een verkoelende kleur met Balanced Mist, een gedempt lichtgrijs.

Flexa Couleur Locale Balanced Mist

Kinderkamer -west

In deze lichte kamer komen Balanced Mist en een blauwgrijze denim behang.

Voca Denim behang 17580

Kinderkamer noordwest

Deze vrij donkere kamer krijgt lichttherapie met Positive Breeze, een gedempt warm beige. Junior wilde heel graag een ruig roodbakstenen muurtje, dus daarvoor komt een behang op een fris gestuukt wandje voor. Het houtwerk wordt Urban taupe.

Flexa Couleur Locale Thailand Positive Breeze

Voca More than Elements 49780

Master slaapkamer

Ik had al een kleurplan voor deze kamer, maar in het geheel lijkt bruin toch niet goed in het hele kleurplan te passen. Ondanks dat dit een kamer op het noordoosten is, moeten de kleuren hier ook grijzer. Ik denk dat ik de verf moet ruilen voor een Urban taupe, de licht warmgrijze tint.

Flexa Creations Urban Taupe
Urban taupe: medium warm bruingrijs

De kracht van herhalen

Door kleuren te herhalen worden de kamers met elkaar verbonden en vormen samen een eenheid. Elke kamer heeft zijn eigen hoofdkleur, waarbij de lichtinval en de lichtkleur leidend zijn. De kamers op het noorden krijgen een kleur met een warme ondertoon, de kamers op het oosten en zuiden een koele ondertoon.

Hoe kies jij de kleuren voor je hele huis? Tips zijn welkom!

Xoxo – Irene

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.