Pinterest of persoonlijke interieurstijl

Wat is jouw interieurstijl, Pinterest of persoonlijk? 

Mijn naam is Irene en ik ben een Pinterest junkie. Ik kan me geen dag heugen dat ik niet op Pinterest keek. En hoewel ik nu wel probeer gewone tijdschriften te kopen en te lezen, doet dat het niet meer voor mij. Teveel tekst. Te weinig beeld. Veel te weinig beeld.

Uiteindelijk is het effect hetzelfde, natuurlijk. De plaatjes op Pinterest hebben net zoveel overeenkomst met mijn interieur als de plaatjes uit de Elle Decor. En beïnvloeden al die plaatjes – waar ze ook staan- wat ik mooi vind, in plaats me te helpen te ontdekken wat mijn persoonlijke stijl is.

Want natuurlijk wil ik nu ineens een bank van flessengroen velours of van cognackleurig leer. Met die groenmarmeren koffietafel alsjeblieft. En wil ik net als de hele wereld Eames stoeltjes rond mijn eettafel – dit keer orginele. Zodat ik net als iedereen een prachtig Pinterest-proof interieur heb. Dat dan alles behalve uniek is.

 

Pinterest of persoonlijke interieurstijl
Photo: via Jessica Gordon Ryan
Pinterest of persoonlijk: tan leather sofa
Photo via: Corina Koch

Het zijn showrooms. Plaatjes van showrooms. Foto’s van familie en geliefden zorgvuldig vervangen door een arty foto van Alex Wek. De plastic speelgoedlawine zorgvuldig opgeruimd of juist stylish vervangen door houten speelgoed. Wat blijft er van dat interieur over als het speelgoed uit de doos komt, of wanneer dat treintje op de grond valt en een buts in je houten vloer maakt? Het zijn showrooms en toch val ik er voor.

Pinterest of persoonlijk: stylish toy storage
Photo via: Making home base

Maar dit is mijn eerste stap. Mijn eerste stap naar een realistisch en persoonlijke inrichting van mijn huis. Ik beloof hierbij dat ik foto’s van ons gezin en familie zal ophangen. Dat speciale kindertekeningen en knutsels een plek krijgen. Dat de beeldhouwprojecten van Manlief geshowt worden. En dat ons huis leven krijgt door planten en bloemen.

Ik ga nu maar eens op Pinterest plaatjes pinnen over stylish familie foto projecten.

xoxo – Irene

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.