Kleurenschema Histor Velvet Touch Conglomeraat

Histor Velvet Touch kopen doe je zo

‘Jouw kleur zit er altijd bij.’ Dat klinkt fantastisch, totdat je voor een wand met misschien wel 1000 kleurtjes staat. Acuut geval van keuzestress, of analysis paralysis zoals ze in het Engels zeggen. En dan kun je ook nog eens uit verschillende soorten afwerking kiezen: zijdeglans en hoogglans natuurlijk, maar voor de muur ook als mat, extra mat, zijdeglans, glans, krijtmat, metallic en schoolbord. En Histor doet daar nog eens een schepje bovenop met Velvet touch, een fluweelachtige afwerking.

Velvet touch leek me nou het perfecte medicijn voor mijn huidige manie met fluwelen banken. Zoals ik al eerder schreef, lijkt een dramatische en luxueuze flessengroene fluwelen bank de ideale smaakmaker voor in ons nieuwe huis. Maar onze Chief Decisionmaker keurt dat natuurlijk nooit goed. Trendgevoelig. Lelijk. Onhandig met kids. Slijt. En hij heeft gelijk. Dus. Als therapie heb ik dus een fluwelen accentmuurtje bedacht. In plaats van een behang met een print van donkergroen leer, verf ik het muurtje als flessengroen velours. Is nog goedkoper ook!

Helaas (of gelukkig) is Histor Velvet Touch in slechts 32 kleuren verkrijgbaar. En je moet ook nog eens heel goed zoeken wil je weten welke kleuren dat zijn!

Histor Velvet Touch kleurenkaart
Foto: Verfwebwinkel.nl
 • Blauw: Jeansblauw; Mineraal, Teder; Staal
 • Blauwgroen: Schat; Wals; Variant; Tonijn
 • Groen: Acacia; Akkerwinde; Zorgvuldig; Conglomeraat
 • Goud: Mosterd; Herfstlicht; Zaterdag; Uitermate
 • Naturel: Prairie; Meel; Reden; Overleven
 • Rood: Pandora; Compromis; Neushoorn; Cacao
 • Roze: Oktober; Pluim; Praktisch; Aardkluit
 • Paars: Sardine; Flexibel; Wimper; Potlood

Zelf denk ik dat het fluweeleffect het beste uitkomt met wat diepere kleuren. Mijn favorieten zijn, naast de kleuren op de onderste rij: Mosterd, Reden, Neushoorn en Oktober.

Helaas kwam ik erachter dat de bouwmarkten met al hun kleurkaartjes geen kleurenwaaier hebben voor Velvet Touch. Sterker nog: hun verfmengmachine maakt het niet gemakkelijk om de kleuren te mengen. Ik kreeg bij de eerste Gamma waar ik langs ging nul op rekest omdat het meisje de kleur niet kon selecteren in de verfmengmachine. ‘Computer says no.’

//giphy.com/embed/JliGmPEIgzGLe

via GIPHY

Maar ja, als ik iets in mijn kop heb he. Ik waagde er een rondje langs andere Gamma’s (want met een actie van 40% korting op Histor verf) en reed naar de vestiging in Ridderkerk. En Liana, een dame met een platina-lilakleurige undercut wist de omweg hoe ze de verf moest mengen. Hoera!

Als jij ook een muurtje met Histor Velvet Touch wil verven, geef dan niet op bij de eerste ‘nee’ en vraag vooral door. Met bovenstaande kleurnamen kun je in ieder geval op zoek naar de standaard kleurkaartjes om je favoriete kleur te selecteren. Heb je eenmaal een kleur gekozen, laat dan je verfmenger als het moet met Histor laten bellen om het verfrecept op te vragen.

Binnenkort verf ik dus een wandje in vergrijsd donkergroen ‘Aanpassing’ als basiskleur, met daaroverheen Histor Velvet Touch in ‘Conglomeraat’. Om het fluweeleffect te krijgen, gebruik ik deze tutorial van de Tweakfabriek. Die gebruiken een lichte kleur als basis, en een donkere kleur als tweede laag, ik doe dat juist andersom.

Tip voor Histor

Lieve Histor, jullie laten kansen liggen! Nu de ‘velvet’ trend mainstream wordt, kun je vet incasseren op de Velvet Touch lijn die jullie al veel eerder ontwikkelden. Maak een Pinterest-board aan met veel inspiratiefoto’s, ga partnerships met bloggers aan, voorzie bouwmarkten en dealerships van folders, kleurenwaaiers en kleurenkaartjes, en regel de instellingen op de verfmengmachine. O, en geef een dikke kus aan die dame van Gamma Ridderkerk.

Xoxo – Irene

Advertisement

2 thoughts on “Histor Velvet Touch kopen doe je zo

 1. Hoi Irene, leuk en herkenbaar artikel! Wij liepen tegen hetzelfde probleem aan, de jongens van de bouwmarkt hadden geen idee hoe de Velvelt verf in onze gewenste kleur te mengen. Een rondje bellen met Histor hielp ze gelukkig verder. Zelf denken we ook aan de kleur conglomeraat. Heb je een foto van hoe de muur bij jouw geworden is? Had je het idee dat de verf donkerder uitviel door de muur eerst in een donkerder kleur te verfen?

  Ben benieuwd!

  Groetjes Geline

  1. Hi Geline, wij waren eigenlijk wel gecharmeerd van de donkere, effen basiskleur dat we moesten wennen aan de vegen van de Velvet Touch. Die valt door de basis nog beter op! Ik zal eens kijken of ik een goede foto heb, het is lastig om het goed op de foto te vangen hoe mooi het in het echt is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.