Instant make over voor je slaapkamer

Ah, de slaapkamer. Voor een kamer waar je vooral verblijft wanneer je je ogen dicht hebt, is er een hoop gedoe over. Ik zal bekennen: ook ik dagdroom over een slaapkamer als een hotelsuite. Je weet wel, een mega boxspring met 4 soorten kussens, nachtkastjes met verse bloemen, een bureautje/make-uptafel met een nespresso-machine en een badkamer ensuite met inloopdouche, dikke witte handdoeken en stylish badproducten. Droom maar verder.

Hotel Dwars slaapkamer

 

Nu het stof van de verbouwing is opgetrokken, hebben we in ieder geval een slaapkamer met een spa-like badkamer ensuite. Maar de aankleding van de slaapkamer, dat is zogezegd nogal een dingetje. Ik ben niet zo’n prul-girl en Manlief doesn’t do Instagramproof.

Gelukkig is er niet veel nodig om je slaapkamer een instant make-over te geven. Want hoe groot of hoe klein je slaapkamer ook is, je bed is vaak een van de grootste oppervlakten in de kamer. En hier komt mijn instant make-over geheim: nieuw dekbedovertrek!

Dit zijn mijn drie recepten voor een stylish én instant slaapkamer make-over:

Hotel wit

 

Niks anders zegt hotelsuite dan kraakwit bedlinnen. Het standaard hotelbeddengoed is gemaakt van perkal katoen, een slijtvaste vorm van weven. 5-sterren hotels gebruiken beddengoed met  dichter geweven katoen. Dat wordt aangegeven met ThreadCount (TC). Hoe meer draadjes katoen per vierkante inch, hoe zachter het katoen aanvoelt. 200TC wordt vaak al luxe genoemd (o.a bij Hema) maar het echte luxe gevoel ervaar je bij 300TC of zelfs 400TC. En dan heb je ook nog verschillende katoensoorten. Pimakatoen bijvoorbeeld  en het summum: Egyptisch katoen. Beide katoensoorten hebben een langere vezel waardoor ze meer vocht opnemen en ook nog eens zachter aanvoelen.

Ton sur ton


Wanneer je rust wilt in de slaapkamer, kies dan voor ton-sur-ton kleuren en pas de kleur van je dekbedovertrek aan op de kleur van je muren. Bij onze taupe muren en het accentmuurtje met donkertaupe alligatorbehang past een warmgrijs dekbedovertrek heel mooi al zeg ik het zelf. Als je het moeilijk vindt om ton-sur-tonkleuren uit te kiezen, doe dan als mij en neem het kleurenstaaltje van je muurverf mee naar de winkel. Kies dan een donkerder of juist lichter kleur van het staaltje voor je dekbedovertrek en klaar ben je!

Fun factor

Slaapkamer okergeel

Maar een dekbedovertrek is ook het perfecte woonaccessoire om trends uit te proberen en de fun factor toe te voegen aan je slaapkamer! Bij het wisselen van de was kun je elke keer een nieuwe look uitproberen. En daarbij: het hoeft niet altijd niet zo serieus. Zo heb je nu dekbedovertrekken met een fantastische fotoprint. Daarmee lijkt het net alsof je een gebreide deken op je bed hebt liggen, het bed bezaaid hebt met rozenblaadjes (hallo Valentijn) of (waarom ook niet) je huistijger op je bed snoozt.

Ik koos via dekbed-discounter.nl een katoenen overtrek met een print van verwassen linnen. Wel de look, niet de prijs en het gedoe met wassen zeg maar! En omdat de overtrekken allemaal superbetaalbaar zijn, waagde ik de gok en koos voor een trendy okerkleur. Mocht manlief het niks vinden, dan draai ik het dekbed gewoon om naar de grijze kant.

En als je de smaak te pakken hebt kun je nog altijd extra kussens en een sprei op je bed leggen en verse bloemen op je nachtkastje zetten. Als je wederhelft het toelaat, tenminste. 

Sweet dreams,

xoxo – Irene.

PS: dekbed-discounter.nl stuurde me kortingscode zodat ik gratis het okergele dekbedovertrek kon reviewen, in ruil voor vermelding van hun link. Dekbed-discounter.nl heeft geen invloed gehad op de inhoud van het artikel. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.