Dagje uit: Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam

Ah, de winter. Het seizoen dat je adem als rookwolkjes de koude lucht in blaast. Tintelende winterhanden in mijn lamswollen wanten. Voorzichtig glibberend over de aangevroren sneeuw op de stoep. En dan het weerbericht in de gaten houden: gaat het licht op groen voor schaatsen op natuurijs? Kunnen de schaatsen uit het vet en kunnen we de singels op? Oh, wacht. Het is 2014. En ruim 15 graden warmer als vorig jaar. Schaatsen kunnen we wel vergeten.

Gelukkig is er de Schaatsbaan Rotterdam, winnaar van het Stadsinitatief 2013. Hadden zij soms Erwin Krol in hun team zitten toen zij hun idee pitchten? “Beste jury van het Stadsinitiatief, ik voorspel een bijzonder zachte winter. De mogelijkheid tot schaatsen op de Rotterdamse singels is nihil. Daarom pleiten wij voor een tijdelijke schaatsbaan op de hockeyvelden van Leonidas.”

Op de hockeyvelden is zijn twee tenten gebouwd waaronder een 400 meter lange wedstrijdbaan is aangelegd, en een ijshockeyveld. Op het hockeyveld kunnen amateurs achter een sleehondje leren schaatsen of rondjes draaien op hun kunstschaatsen. Noren zijn er verboden, sleetjes, stoeltjes en andere hulpmiddelen zijn er juist toegestaan. Op de lange baan mag iedereen op schaatsen, maar zonder hulpmiddelen een rondje rijden. Om het anderhalf uur wordt de baan gedweild.

Voor 3,50 euro heb je toegang tot de schaatsbaan, met de Rotterdam pas kost het slechts de helft. Als je geen schaatsen hebt, of je bent ze vergeten, dan kun je ze voor €5 huren. Wel even een kopietje van je ID of €50 borg meenemen! Vergeet ook je handschoenen niet, die zijn verplicht. Voor de noodgevallen zag ik ook een bak met handschoenen liggen als je daar niet vies van bent.

Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, en dat is logisch. Voor Mini is er namelijk weinig aan. Op de zondagmiddag dat wij met de jongens er naar toe gingen, was het retedruk. Dan is zo’n ijshockeyveld ook zo groot niet meer en is het zelfs met een sleetje niet leuk. Mini had er vooral lol in om de trappen voor het clubhuis op en af te lopen. Wie de babysit-kaart heeft getrokken, kan ook een begeleiderskaart voor €2 kopen. En daar zit een non-alcoholisch troostdrankje bij inbegrepen. Die scoor je op het Koek en Zopieplein.

Junior vond het na wat onwennige slagen toch weer leuk om op het ijs te staan. De nieuwe Michel Mulder gaat hij niet worden, maar dat maakt niets uit. Wij hebben in ieder geval een gezellige en oerhollandse zondagmiddag!

De Schaatsbaan Rotterdam is een prima en goedkoop uitje met kids, als je eenmaal in die uithoek van Kralingen bent. Je kunt er tot 1 maart terecht, daarna wordt de schaatsbaan afgebroken voor het hockeyseizoen.

Schaatsbaan RotterdamToepad 95
3063 NJ Rotterdam

www.schaatsbaanrotterdam.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.