Mamamomentje: vier je vrijheid op Bevrijdingsdag

Flag of the Netherlands by Willem van der Kerkhof under CC BY 2.0 license.
Flag of the Netherlands by Willem van der Kerkhof under CC BY 2.0 license.
Wel of niet vrij? Reuze verwarrend die 5 mei. Je zou er bij de Amerikanen om moeten komen om Independence Day een keer in de vijf jaar een nationale feestdag te maken waarbij iedereen vrij is. Of quartorze juillet maar een keer in de vijf jaar te vieren. Gelukkig werk ik nu in de publieke sector en ben ik dus vrij op 5 mei. Ook Manlief is vrij. En, nu komt het mooie: de creche is gewoon open!

Junior hebben we tot zijn eigen vreugde uit logeren gestuurd en om 9 uur brengen we Mini uitgeslapen naar de creche. De zon schijnt, ik ben telefoonloos en we hebben geen plannen. Het wordt een heerlijke dag met een beetje winkelen, een warme lunch, een hardlooprondje, maar vooral heel heel aandacht voor elkaar. Om vijf uur halen we Mini weer op en eten we een moeiteloze taboulehsalade.

Wat een uitvinding, zo’n halfbakken nationale feestdag! Daar hang ik de vlag voor uit.

Hoe vierde jij Bevrijdingsdag?

xoxo – Irene

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.