Pinspiratie – trakaties voor afscheid van de basisschool

Afgelopen maandag zwaaide ik mijn tienjarige zoon uit, op weg naar kamp met groep 8. De kinderen uit groep 8 hadden na de cito toets die hij met hen had meegedaan of hij met hen mee mocht. Ik was zo trots en blij! Hij is dan wel hoogbegaafd, contactgestoord is hij niet. De omgang met zijn schoolgenoten gaat eigenlijk veel beter sinds we weten dat hij hoogbegaafd is. Hij durft zelfs voor de klas te staan en zijn kennis met anderen te delen. Daar was hij eerst nog zogenaamd ‘te verlegen’ voor.

Ondertussen bereiden we het einde van het schooljaar voor met een afscheidstraktatie van zijn klasgenoten en de basisschool. Junior zelf kijkt halsreikend uit naar de brugklas en is eigenlijk alleen maar blij. Zijn klasgenoten, ook degenen die hij niet als zijn vrienden beschouwt, zijn toch ook verdrietig dat hij eerder weggaat en de basisschool niet met hen afmaakt.

Hoe verzin je daar nu een passende traktatie voor? Gelukkig is daar Pinterest, mijn steun en toeverlaat voor inspiratie voor traktaties.

Emoticon cake pops

Emoji cake pops

Misschien maak ik ze wel zelf, die cake pops. Kan ik een middagje samen met Junior knutselen hoe we blije en verdrietige emoticons op de cake pops kunnen tekenen met glazuurstift. Voor de blije gezichtjes maak ik een kaartje met ‘Ik ga naar de brugklas!’ en voor de verdrietige gezichtjes ‘Dag basisschool’ Junior zal ongetwijfeld zeggen dat hij niet verdrietig is dat hij de basisschool verlaat. Daar zal ik dus nog een gesprekje over moeten voeren.

Iedereen is briljant snoepjes

Iedereen is briljant snoepjes

Junior kwam zelf met het idee om voor iedereen in zijn klas een kristal te maken als afscheidskado. Hij wilde zelfs proberen ze in verschillende kleuren te maken. (Geen idee nog hoe). Ik zag deze snoepjes juwelen op Pinterest en vond ze een mooie aanvulling op zijn idee. Een kaartje met ‘Iedereen is briljant’ erbij en klaar.

Tijd om te gaan koekjes

Tijd op te gaan koekjes

Deze met hagelslag en eetbare pen versierde Oreo-koekjes zijn ideaal voor kinderen van 10 tot 12 jaar oud. Ik zag ook nog horloges van rozijnendoosjes. Maar Junior houdt niet van rozijnen en doosjes rozijnen zijn kinderachtig. Dus.

De ballen aardbeien

De ballen aardbeien

Wie houdt er niet van aardbeien? En dat telt ondanks de gekleurde chocolade toch als een gezonde traktatie. Ik twijfel nog of de woordspeling ‘De ballen! Ik ga naar de middelbare school’ niet over de top is.

Lego omdat het kan gummies

Lego jellies

En gewoon omdat het Junior ten voeten uit is: lego gummies.

Op Pinterest houd ik een speciaal bord bij met traktaties en ideeen voor (verjaardags)feestjes. Volg het bord en je bent altijd op de hoogte!

xoxo – Irene.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.