Frecious: slow juice voor snelle Jelles

Frecious Slow Juices

Huh? Manlief vindt dat we meer groenten moeten eten? Hij die de bijnaam ‘Der Fleischmeister’ draagt? Ik vond het behoorlijk sexy dat uitgerekend hij op zoek ging naar een manier om de kinderen meer groenten te laten eten. En dan komt hij ook nog eens met raw food!

Rauw voedsel, of op zijn sexy Engels raw food, is een van de vele healthy hypes. Koudgeperste groentensapjes zijn de gemakkelijkste manier om kennis te maken met raw food, maar deze slow juices duren wel een eeuwigheid om tot vol glas groentensap te komen (vandaar de naam, duh..) Dat is nog eens wat anders dan wat fruit in de blender te gooien en in een paar seconden tot een smoothie te mixen. Gelukkig is er nu Frecious, die het koud persen voor je doet en vier verschillende smaken slow juices kant en klaar bij je thuis bezorgt.

Wat is er mis met een fruitsmoothie?

Een home made gemixte smoothie is hartstikke healthy, maar fruit bevat alsnog fruitsuiker. Groenten zijn suikervrij, ontgiften je lichaam en bevatten vitaminen en mineralen die je niet of minder in fruit terugvindt. Een kant en klare smoothie in de winkel wordt vaak gemaakt van fruitconcentraat en bevat ook vaak extra suikers, zuivel. Prefab smoothies uit de winkel bevatten conserveringsmiddelen en worden gepasteuriseerd, twee dingen die volgens het raw food principe de voedingswaarde aantasten.

De voordelen van groentensapje

Echte vitaminen en mineralen, die krijg je binnen als je een groentensapje drinkt. Raw foodadepten claimen dat je lichaam deze beter opneemt dan de kunstmatig gefabriceerde in een vitaminepil. Bovendien heeft een koud geperst groentensapje dezelfde voedingswaarde als 1 kilo (!!) traditioneel bereide groente of fruit. Kijk, dat is winst!

Smaken verschillen

Frecious heeft 3 verschillende smaken ontwikkeld en 1 speciaal kindersapje:

  • Celery Slim: een gifgroen sapje van komkommer, appel, bleekselderij, broccoli, limoen, munt, stevia, tarwegras, gember
  • Carrot Care: een dieporanje sapje van wortel, ananas, appel, limoen, goji-bessen, gember
  • Heart Beet: een roodpaars sapje van biet, appel, peer, komkommer, zoete bataat, pastinaak, citroen, basilicum
  • Toversap: een lichtrood sapje van wortel, sinaasappel, appel, kokoswater, rode biet, gojibessen

Het Finkelstein testpanel verschilt van mening over welk sapje nu het lekkerste is: Junior vindt alles wel te drinken, maar is geen fan. Maar als je het Toversapje rechtstreeks uit het kleine flesje drinkt, ziet dat er wel cool uit en dat maakt het al een stuk beter te drinken. Manlief noemt Carrot Care ‘verbazingwekkend lekker’ en vindt Celery Slim ‘het gezondst’ smaken. Mini vindt tot onze verbazing alles superlekker en drinkt zo onze glazen leeg onder een goedkeurend ‘Mmmmm!’ Ik was de smaak van bietensap al gewend en dan is deze versie een stuk lekkerder dan bietensap au naturel. De Celery Slim smaakt denk ik beter als het warm weer is.

Gemak dient de welvarende mens

De flesjes van 200 ml en 100 ml worden bevroren bij je thuis bezorgd. Je bewaart ze in de vriezer en ontdooit ze in de koelkast. Je kunt ze nog een paar dagen in de koelkast bewaren, maar eenmaal ontdooit is het het beste om het zo snel mogelijk op te drinken. Zo kun je super snel en gemakkelijk toch genieten van de voordelen van slow juice.

Dat komt uiteraard met een prijs. De slow juices van Frecious kosten 2,95 voor een klein flesje en 3,95 voor een groot flesje. En je moet er wel minstens 9 tegelijk bestellen. Of je dat waard vindt, dat moet je zelf bepalen. Voor 4 euro kun je ook zo’n 3 liter vruchtensap kopen, of 2 liter smoothie. Maar een suikerbom van Starbucks is bijvoorbeeld ook 4 euro. Ik vind het wel een lekkere gedachte dat we onze voedingstoffen voor de dag al binnen hebben na een ontbijt met een groentensapje. Dan kunnen we een snelle maaltijd met soep uit zak, of hamburgers met sla daarna wel hebben.

De slow juices bestel je op www.frecious.nl

Hoe zorg jij dat je kinderen groenten eten? 

xoxo – Irene

 

PS: Even voor de duidelijkheid: dit is GEEN gesponsorde post. Frecious heeft geen producten ter beschikking gesteld, noch gevraagd een review te schrijven. We hebben gewoon voor deze producten betaald en ik deel mijn mening uit eigen initiatief. Dus. 

One thought on “Frecious: slow juice voor snelle Jelles

  1. Wordt dit nu verplicht ‘voer’ voor de Ekiden? Maar….er zit dus wel fruit in….en dus suikers….maar….GOED BEZIG hoor!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.