Mamamoment: Shisheido Ibuki ochtendritueel

Urenlang in de badkamer vertoeven en tuttelen is verleden tijd als je moeder bent. Je kan het niet voor mogelijk houden hoe snel je je tanden poetsen, douchen, smeren, kammen en aankleden kan. Mijn PR staat nu op 4:08, maar een record onder de vier minuten moet haalbaar zijn, zeker op een zondag als ik een ongestreken t-shirt en jeans aankan. Nog meer tijdwinst is te behalen als ik mijn haar weer ultrakort zou knippen. Voor de goede orde: na die vier minuten ben ik schoon en aangekleed. Maar daar is verder ook alles mee gezegd.

Ah, de luxe van een ongestoord en tijdloos badkamerritueel…. Manlief geeft het me een keer in de zoveel keer cadeau door de kinderen op bed te leggen zodat ik in bad kan. Met de deur dicht en op slot. Alles zou nog idealer worden als we de badkamer een wellness make-over zouden geven en geluidsdicht zouden maken. Maar dat komt hopelijk een keer met een 13e maand die niet aan uitverkoopshopping op gaat.

Nee, als moeder van een dreumes heb ik meer aan een kort maar intensief ochtendritueel die de gevolgen van structurele slapeloosheid te lijf gaat en camoufleert. Behalve de spreekwoordelijke wallen heb ik nu al ruim anderhalf jaar last van een vale huid, gerstekorrels, verstopte poriën en puistjes en rode vlekken. Het enige wat helpt is het hele camouflageritueel uit te voeren (concealer, foundation, poeder) maar je snapt dat ik daar al HELEMAAL geen tijd voor hebt.

363474f4d6De afgelopen tijd behielp ik me met een face wash van Dr. VanderHoog uit de Puritylijn (nog geen 8 euro) en een amandeldagcreme van Kneipp (10 euro). Ik vond het namelijk veel belangrijker om te investeren in mijn running gear closet dan in mijn huid. Had totaal geen ‘Omdat ik het waard ben’ gevoel daarover.

Maar na de laatste feestdagen had ik een hele stapel bonnen van de parfumerie verzameld. Daarmee kon ik ineens een luxe ochtendritueel inslaan! Vroegah, toen ik nog geen kids had, gebruikte ik altijd de Shisheido Skincare lijn. Maar toen was mijn huid ook wat jonger en frisser. En sliep ik een paar keer per week minstens 8 uur per nacht (ik kan me daar nu echt niks meer bij voorstellen, maar dat is een ander verhaal). Ik ging dus op zoek naar een passende lijn van Shisheido voor mijn huid nu en kwam op de nieuwe Ibuki-lijn.

Shisheido Ibuki: voor drukke stadsvrouw

De Ibuki-lijn is speciaal ontwikkeld voor de jonge stadsvrouw die het vaak druk heeft, soms te weinig slaapt en af en toe vergeet haar make-up te verwijderen ‘s avonds. Ibuki betekent in Japans ‘nieuwe adem’ en Shisheido wil met deze verzorginglijn je huid helpen zichzelf een nieuwe adem te geven. Wat het moet opleveren: verbetering van huidvernieuwing, een gladde en stralende huid. Zeg ik geen nee tegen! Als het dan een beetje meezit, is het hele camouflageritueel niet nodig en kan ik met een dun laagje mascara en lipstick af.

De lijn bestaat uit 7 producten:

  • Gentle cleanser: reinigend schuim voor de droge/gevoelige huid
  • Purifying cleanser: reinigend schuim voor vette/gecombineerde huid, of een scrub voor de droge huid
  • Softening Concentrate: een reinigende lotion
  • Refining Moisturizer: voedende daglotion voor vette/gecombineerde huid
  • Refining Moisturizer: voedende dagcreme voor droge/gecombineerde huid
  • Protective Moisturizer SPF18: voedende daglotion met zonnefilter
  • Eye Correcting Cream: verhelderende oogcreme

Ik koos voor de Purifying Cleanser, Softening Concentrate en  Refining Moisturizer. De verpakking is ivoorkleurig met een parelmoerachtige dop. De reinigingslotion en de daglotion zitten in een flesje met een pompje. Daardoor is het heel zuinig in gebruik, je hoeft maar een keer op het pompje te drukken om voldoende lotion te hebben. Voor de reingingscreme heb je een kneepje ter grootte van een tuinboon nodig. Shisheido is geen goedkoop merk.  Zo kosten de daglotions € 52 en de cleansers € 37. De reinigingslotion kost €29. Het hele ritueel kost bijna 120 euro! Gelukkig is er een extra kortingsactie bij Ici Paris XL en heb ik een stapel cadeaubonnen. Kost me gelukkig niks. Bovendien zijn de producten super zuinig in gebruik is en kan ik er waarschijnlijk dubbel zo lang mee uit als met mijn huidige spullen. En hopelijk driedubbel.

Ibuki Purifying Cleanser

shisheido ibuki purifiying cleanser  De Ibuki Purifying Cleanser is een dikke pasta met een heel fijn en sporadisch korreltje erin. Ik zou het echt niet als een gezichtsscrub omschrijven, in ieder geval niet voor mijn huid. Met al mijn gerstekorrels en verstopte poriën is dat fijne korreltje juist fijn. Met een klein beetje wrijf je de crème in je handen tot een zacht en vol schuim. Ik vind het het lekkerste op het op een droog gezicht aan te smeren, dan trekt het schuim het beste in mijn huid. Het schuim voelt zacht aan, met een heel klein en subtiel scrubkorreltje. Na het afspoelen voelt mijn huid squeeky clean aan, zonder een droog of trekkerig effect. Verstopte poriën zijn na afloop geopend, dode cellen verwijderd.

Ibuki Softening Concentrate

shisheido ibuki softening concentrateDe Ibuki Softening Concentrate is een gelachtige lotion, of misschien wel een dunne gel. Met deze lotion verwijder je de laatste resten vuil of oude huidcellen en verzacht je de huid na het reinigen. Het kan zonder wattenschijfje, maar met trekt het dieper in de huid. En (noem me ziek als je wilt), het geeft mij voldoening om te zien hoe schoon ik er van wordt door het vuil op het wattenschijfje te zien. Het vuil uit de poriën of achtergebleven dode cellen veeg je door de lotion in een veeg weg. Mijn huid ziet er egaler uit, zonder rode vlekken.

Ibuki Refining Moisturizer

shisheido ibuki refining moisturizerDe Ibuki Refining Moisturizer is een melkachtige lotion die ultrasnel in je huid trekt en niet vet aanvoelt. De lotion laat een soort waterige film op je huid achter, die een gevoed en beschermd gevoel geeft. Mijn huid voelt echt superzacht!

En, werkt het?

Ik ben pas deze week begonnen met mijn nieuwe, luxe ochtendritueel. Het is dus te vroeg om iets te zeggen. Maar mijn huid voelt schoner en ziet er rustiger, gladder en frisser uit. Vind ik. Maar dat kan ook door het hersenspoelsprogramma “Omdat het duur is, werkt het beter”. Ben ik uitermate gevoeilig voor. En als drukke moeder met nul privacy zijn die vijf minuten van persoonlijke verwennerij echt wel wat waard.  Ik houd je op de hoogte!

Wat is jouw ochtendritueel? En wat is dat jouw waard?

xoxo – Irene

One thought on “Mamamoment: Shisheido Ibuki ochtendritueel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.