Waarom je laten verwennen op Moederdag een deugd is

Lieve mama,

Misschien ben je zelfverzekerd. Zo zie je er wel vaak uit. Ik zie je lopen met je zware mamafiets aan de hand, een peuter voorop en een kleuter achterop, de fietstassen gevuld met boodschappen terwijl je ook nog iets roept naar je treuzelende derde op zijn fiets achter je. Ik zie je in je mantelpak uit je auto stappend en hoe je al bellend je kind uit het autostoeltje haalt en zij al kwijlend op je dure jasje verder slaapt.

Misschien ben je onzeker, net als ik. Twijfel je achter je masker over of je de juiste keuzes maakt. Voor je gezin. Voor je kinderen. Voor jezelf. Het is een rare rol dat moederschap, waar iedereen een mening over heeft en iedereen het op haar eigen manier doet. Die rol waar je je niet op kunt voorbereiden, of weet jij inmiddels waar ze de cursus moederschap geven? Voer jij ook weleens een innerlijk gevecht tussen je hoofd dat zegt dat beide ouders verzorgingstaken op zich kunnen nemen, en je hart dat zo graag die ouder nummer 1 positie hanteert?

Maar weet je mama, je hoeft echt geen supermama te zijn. Gewoon mama is al super genoeg. Of je nu naast je moederschap werkt of je er voltijds aan toewijdt. Of je nu je baby flesvoeding geeft of de borst. Of je nu je kind naar de kinderopvang brengt of niet. Jouw liefde voor je kinderen is echt meer dan genoeg.

Je hoeft zelfs minder te doen dan jij denkt. Volgens de VN rechten van het kind moet je een goede omgeving om op te groeien voor ze regelen, niet te maken. Het is gezond om je kinderen te laten wennen aan falen, leren groeien, te vallen en weer op te staan. Misschien slaat de schrik je om het hart bij de gedachte dat je kinderen alleen naar school toe gaan. En is het loslaten van je kinderen ook iets waar niet alleen zij, maar vooral jij aan moed wennen.

Dan is Moederdag een goed begin. Laat de ontbijtboel maar eens gebeuren. En geniet van die trots glimmende gezichtjes wanneer je kinderen jou eens iets kunnen geven wat zij voor jou gedaan hebben. Weet dat het niet alleen een cadeau is aan jou, maar ook aan hen.

Om Moederdag met je te vieren, mag ik van Zalando een verrassing met je delen! Ga naar www.zalando.nl/omdat-je-het-verdient en verwen jezelf. Je verdient het!

Fijne moederdag,

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.